乜啲人咁燥底?

3 宗 傷 人 案 共 10 人 受 傷
2009-03-23 HKT 03:18
黃 大 仙 、 銅 鑼 灣 和 上 水 分 別 發 生 傷 人 案 , 總 共 十 人 受 傷 。
黃 大 仙 的 傷 人 案 發 生 在 昨 晚 十 時 許 , 現 場 位 於 東 頭 邨 富 東 樓 , 六 人 受 傷 , 包 括 兩 名 警 員 , 以 及 一 名 被 捕 的 26 歲 涉 嫌 醉 酒 男 子 。

另 外 , 銅 鑼 灣 霎 東 街 一 間 酒 店 大 堂 昨 晚 十 一 時 左 右 , 一 名 顧 客 與 職 員 據 報 因 吸 煙 問 題 爭 執 , 三 名 職 員 遇 襲 受 傷 , 送 院 治 理 , 一 名 56 歲 男 子 被 捕 。

上 水 彩 園 邨 彩 麗 樓 附 近 一 個 巴 士 總 站 , 凌 晨 一 時 許 亦 發 生 傷 人 案 , 一 人 受 傷 送 院 。

====
三宗打鬥,十人受傷,究竟香港磁場出現咗乜問題?近日天氣潮濕,照計唔會咁燥底至係架?發生乜事?

4 thoughts on “乜啲人咁燥底?

  1. 磁場我唔熟,歷史知一o的:當大家咁多年來鬧來鬧去,或眼見耳聞鬧來鬧去都係未解決,又硬食過度,就容易無視警察或報警o都,用手以圖一個壓一個,等對方「得到教訓」,不再犯我,咁囉。

  2. 因為現行社會秩序已經瓦解了.

    警察無用, 只能欺壓良民幾成定論

    這些只是人們覺得, 但是未有行動的意思.

    而當酒醉夜深. 損失判斷能力時就會有事發生了.

    磁場方面. 回歸十年之後. 香港進入咗第二柱大運. 這十年將會為禍百般

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.