連老董都脫逃

董 建 華 不 贊 同 成 龍 「 中 國 人 需 要 被 管 」 言 論
2009-04-22 HKT 11:30
政 協 副 主 席 、 前 行 政 長 官 董 建 華 表 示 , 不 贊 同 影 星 成 龍 有 關 「 中 國 人 需 要 被 管 」 的 言 論 。
董 建 華 在 美 國 紐 約 大 學 演 說 時 表 示 , 他 熟 識 成 龍 , 認 為 對 方 風 趣 及 可 愛 。 但 他 不 清 楚 成 龍 為 何 發 表 這 些 言 論 , 亦 不 贊 同 這 番 講 話 。

成 龍 日 前 在 海 南 博 鰲 亞 洲 論 壇 表 示 , 香 港 及 台 灣 太 自 由 而 出 現 混 亂 , 因 此 他 認 為 中 國 人 需 要 被 管 。 他 又 說 , 買 電 視 機 一 定 日 本 貨 , 因 為 中 國 電 視 機 會 爆 炸 。

呢班土共就係咁,只係當你班擦鞋的娛樂界人士係用完即棄工具,一旦發膠音發出禍嚟,就成班友趕住脫逃,由得成龍一個人,被我們合力送佢去北韓,甚至係火星。

當老董都咁講果陣,discuss班五毛黨、成龍、梁立人呢啲膠人明顯被中國中央遺棄,因為成龍嘅膠論實在膠到太無倫,我真係食住花生睇成龍點樣自己拆掂佢。


發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.