走數大龍鳳

有條友反菲傭爭取居港權嘅立場,我係有啲唔明,呢個唔係一貫走數嘅葉劉淑儀,而係謝偉俊。

明報:兩地旅業盼取消對菲黑色警示

立法會旅遊界議員謝偉俊贊成當局研究取消對菲律賓的黑色外遊警示。他說,日本出現懷疑輻射泄漏,當局亦只是對幾個日本地區發出黑色外遊警示,港府長期對整個菲律賓發出黑色旅遊警示,做法可商榷。他相信當局未取消警示,是為了促使菲律賓在研訊合作,若研訊順利結束,當局應考慮取消警示,令受日本團而生意大減所影響的香港旅行社,能有多一些旅行地點供團友選擇。

大家知道,佢係康泰老闆黃士心支持下出選旅遊界,而阿基諾三世一直走數嘅情況,佢條友撐菲律賓取消黑色警告,你信呢條友為香港人?呢條友咁反菲傭,佢唔驚黃士心反面架?

嗱,大家睇得太少土共果啲轉移視線嘅賤招。

正如土共永遠唔反港鐵加價,反對綠小加價大大聲,但又唔俾綠小加座位,因為方便佢地搵綠小祭旗,以便「成功爭取」。同樣,菲律賓未必想菲傭有永久居留權,費時佢地唔寄錢返菲律賓,而菲律賓一直喺人質事件賠償問題上走數,中國又「大國勃起」變「大國萎謝」,唔敢問菲律賓追數,依家咪攞菲傭居留權呢個小議題嚟挑起你班起贊成人大釋法,中共可以打公民黨,又可以乘機進一步釋法,又唔駛大家注意班蝗蟲嚟港問題,謝偉俊又可以喺人質事件上賣港行為洗底,一家便宜n家著。

呢啲走數大龍鳳咁都睇唔出,唔怪中共可以對香港人舞龍咁舞。

賣港賊林悅嘅網誌

相反,果條「愛護香港力量」林悅,喺中國南嚟移民,根本另一個立場。

去年初曾特首說過,堅決維護本地孕婦的權益,我們認為,特首這個承諾必須適時兌現。此外,內地孕婦來港產子的現象,4至5年前已經出現,歷年出生的小孩,很快就到適齡入讀小學,他們屆時會否大批湧至?雖然,政府稱已作了評估;我們認為,那麼就更應及早規劃,以便迎接這批「新移民」,以免對本港的醫療、人口、教育、房屋及社會福利等方面造成措手不及的衝擊

乜話,迎接佢地嚟香港,有無搞錯呀?點解唔改基本法阻截呢啲人,仲要迎接佢地?

一句講晒,依家林悅、謝偉俊兩件賣港賊扮維護香港,查實出賣香港司法兼賣港,呢啲hihi真係睇少陣都唔掂。



3 thoughts on “走數大龍鳳

  1. 老實講,我開始對香港人有d灰心,
    即使我地再用力話俾人聽中共既暴行,
    大家都只會信左”主流傳媒”個套,
    不斷老屈公民黨…

    香港已死已經係一個事實,
    所有阻止一國兩制崩潰,
    阻止香港腐敗既行動,都係反動既,無意義既,
    就等世界各國睇下,中共如何神通廣大,
    可以將一個國際性都市,
    腐化成同中國內地一樣,
    禽獸橫行,有強權無公理既社會吧啦…..

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.