建制派應該團結支持林瑞麟做特首

陳 永 棋 重 申 唐 英 年 是 下 任 特 首 最 好 人 選

2011-09-11 HKT 17:17
全 國 政 協 常 委 陳 永 棋 表 示 , 一 直 都 支 持 署 理 行 政 長 官 唐 英 年 參 選 特 首 。 他 重 申 , 唐 英 年 是 最 好 的 人 選 , 又 形 容 唐 英 年 大 智 若 愚 , 為 人 和 藹 , 智 謀 計 策 亦 出 色 , 陳 永 棋 指 建 制 派 最 好 只 是 派 一 人 參 選 特 首 。
被 問 到 會 否 勸 行 政 會 議 召 集 人 梁 振 英 棄 選 , 陳 永 棋 無 正 面 回 應 , 但 就 強 調 建 制 派 最 終 都 會 團 結 , 因 為 泛 民 主 派 會 派 人 出 戰 。

另 外 , 身 為 亞 視 前 董 事 的 陳 永 棋 表 示 , 對 亞 視 近 期 發 生 的 事 件 感 到 不 安 樂 及 不 舒 服 , 他 說 , 自 己 對 亞 視 有 深 厚 感 情 , 被 問 到 會 否 向 現 任 亞 視 高 層 給 予 意 見 , 陳 永 棋 表 示 , 由 於 他 已 經 不 再 是 股 東 或 董 事 , 無 權 過 問 。

陳永棋真係好好笑,大智若愚都講得出,即係認咗唐膠年真係膠嘅。

不過依家啲土共都無恥到唔恨,有幾件愛護香港力量嘅留comment搗亂(等陣公布IP同email address,呢度唔係wordpress.com,呢度嘅私隱政策係我自已訂),既然都無恥,一係唔搵人做,一係搵件最硬膠嘅做算啦。

所以建制派要團結,但唔係支持唐膠年,佢膠力不足,香港需要公公,林瑞麟需要陳永棋神聖一票。



發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.