仲唔係香港統監府

【本報訊】今屆區選種票遍地開花,中聯辦不但幕後發功,幹部還走到台前參選,實行在本地議會深耕細植。在觀塘秀茂坪北選區高票當選的黃春平,報稱獨立人士,但《蘋果》接獲密函,踢爆黃是新華社香港分社與中聯辦高幹,近數年才化身「地區人士」參政。時事評論員林和立質疑,北京指派共產黨員參選區議會,公然破壞一國兩制。記者:黃偉駿、許偉賢、林偉聰

蘋果日報呢段頭條,係為《中英聯合聲明》炸開核彈。因為,呢件事明顯係有力證據,證明《中英聯合聲明》己經係default咗。

我2010年開始用香港統監府嚟形容中聯辦,當時《東方日報》仲想用港獨嚟當帽用,點知我真係一向認係港獨(對我嚟講,認同中共至係政治唔正確),結果崩口人忌崩口碗,佢地唔敢出聲還擊香港統監府呢個講法,依家咪真相大白。

老共直接派人選議員,一定係違反《中英聯合聲明》,仲係民建聯惡夢嘅開始,佢地自己派人落嚟,駛鬼你班土共廢柴。你班友,都係諗定移民吧喇,一係向香港人叩頭認錯,棄暗投明,仲趕得切,反正你班友都係死硬。



3 thoughts on “仲唔係香港統監府

  1. 不如講下閣下於十一月二十九日於舉行之會議,對破壞中英聯合聲明英方保守黨的立場怎麼樣?

    會不會是:「中國不可信,英國不可靠。六四屠城事件,接住居英權落空。香港人失望之餘,總算進一步認識清楚兩國政府。」

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.