民建聯賣港唔駛本

商業電台:民建聯支持自駕遊安排指無關內地孕婦衝關

民建聯出賣港人,保蝗禍港,鐵證如山,特別以下兩點:

1. 「對於有指政策令內地雙非孕婦衝關問題加劇,譚耀宗認為是兩個問題。」譚耀宗,你盲架,啲衝關孕婦點運返嚟架,黑箱車呀?正係呢啲可以出入中港嘅車呀,仆街。各位阿媽,認住呢條茂利講呢句。
2. 「民建聯譚耀宗支持政策,但希望政府及內地部門妥善處理安全問題。」點處理安全問題,中國啲車牌,有假嘅,亦有賣嘅,都未計啲中國製汽車,易散程度真係⋯⋯

民建聯係時刻賣港,唔駛擇日,記住,投票,千祈唔好投呢班仆街。就嚟有人掛Banner,民建聯成功爭取香港人人日日玩GTA。



11 thoughts on “民建聯賣港唔駛本

  1. 1. 民建聯的金主是誰?

    2. 民建聯建立的理念是甚麼?

    3. 民建聯是由甚麼人建立的?

    4. 選民建聯的是誰?

    除咗4. 佢地其實同香港人既利益無關…如果某國在香港的種票行為沒有被阻止. 4 都不是

    民建聯本身就不是香港人既社團…講完

  2. 自駕遊最砸使嘅地方,除左係佢地以兩地駕駛文化不同作為藉口亂黎之外,最大問題係佢地可以係一架架嘅貨車黎,將奶粉大車大車咁運走,比起用東鐵類似水貨運送更有效率。到時再唔係一人運送70罐奶粉,而係一車運送200罐奶粉,如果俾van仔黎埋或再大型嘅車就更多,香港BB注定要食西北風長大。

    呢尐咪就係民建聯賣港最老實嘅地方囉,自駕遊點會唔會出事?

  3. 就雙非居港權,泛民已分裂成兩派 : 想法傾向周思中、梁啟智那邊和傾向 Martin、高登仔、親子王國媽媽團這邊,不利立法會選情,得益者必定是禮義廉和工賊會。

    為表團結,若各泛民政團及議員能統一於其現時全法可以佔據的街板位置一齊掛上 “祝賀民建聯成功爭取中港自駕遊” 的 banner,或有擅於打遊擊張貼財務公司廣告的 MK 仔肯併承俠義精神,用同樣手法於鬧市大量張貼 “祝賀民建聯成功爭取中港自駕遊” 的海報,對今屆立法會泛民選情以至政府被逼無限期推延實施中港自駕遊會有一定幫助。

  4. 中港同族之不和,其實雙方都是受害者各自為所需而爭,禍首相信正在陰陰笑,制造矛盾及相爭,一如以往準備坐收漁人之利,再做紅臉白臉,他們就是當權六十多年但沒有全面提升國家及國民水準與普世價值接軌。從前可以解說為國家窮,現在發財不立品,没有弄好國家令國民出外蒙羞。香港,台灣,星加坡,澳門都是眾多華人之地應可以借鏡。

  5. 唔用蝗蟲,不如禁理英文個swarm字啦。 Swarms of tourists 同 Swarms of visitors 都唔好用,廢事侮辱d tourists 同visitors 啦,再一陣不如連”一窩蜂”、”蜂擁而至”、”羊生羊嫂” 都禁埋,以後如果金管局呀証監會呀話”投資者唔好一窩蜂,要注意風險”,証監會都用過羊生羊嫂賣廣告,睇怕都要告到平機會先得囉。 好事者可以話嗰d形容詞嚟啫,喂咁唔通蝗蟲又唔係形容詞乎。香港人真當你地係蟲嗎? 咁大反應,其原因只因為蝗蟲實在太應棍了。如此就唔好停一於用到底。

  6. 民建聯連個名都係騙人既,民建聯既”民”係乜野意思,實際又係點?大家唔洗講清楚了

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.