咁都唔係拐帶案?你挑戰市民智商?

警方:喇沙應不屬拐帶案 (10:01)
警察公共關係科總警司黃國偉表示,喇沙小學學生被「請飲茶」案,應不屬拐帶案。
黃國偉今早在電台節目中表示,近日沒有小童在聲稱拐帶案中失蹤,他們均十分安全,請家長放心。他指出,警方十分重視有關案件。根據警方證據顯示,喇沙小學3名小學生被一名男子「請飲茶」案件,應不屬拐帶案,但仍要進一步調查才能確定。

我想問,除咗拐子佬,同埋啲變態金魚伯伯,有邊啲人會向啲三唔識七嘅細路請飲茶?你當香港市民無睇《警訊》。

唔該黃國偉總警司,返去Office睇番《警訊》嘅archive,再同市民講嘢喇。


10 thoughts on “咁都唔係拐帶案?你挑戰市民智商?

  1. 刻意大事化小,小事化無。成個政府已經廢置了。究竟垃圾政府是否想香港人作反呢!

  2. 其實只要定義夠窄..呢個世界根本就只係「搵食啫 犯法牙?」既食人世界…

    而家香港既問題就係一貫以來中國人既名不正既問題

    玩弄定義既仆街古時係可殺既..因為一開始根本就無辦法同呢d人講道理

  3. 某網的傳聞:
    點解要拐香港小孩上大6………
    當年2008及以前, 大陸有幾百萬嬰兒食用三聚氰胺奶粉患上腎石同慢性腎衰竭, 死唔去嘅到今年應該要換腎嘞, 所以大陸需求新鮮腎臟比呢批三聚氰胺嬰兒係數以十萬計!

    香港兒童嘅腎臟係最健康同冇食過三聚氰胺奶粉, 唔好以為拐香港細佬好難, 香港交通方便, 一日試拐十幾二十次都得, 運上大陸重容易, 每日都有過千架大陸公務車同軍車過關, 唔准查架! 而且剩係大陸高官同部隊d仔女中招都有幾十萬, 佢地就係高質素兒童腎臟嘅買家

  4. 唔駛親子王國,黃兄個Blog已經係親子王國。弱點雖然有,親子王國都唔好得去邊豎。

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.