李克勤知唔知自己膠啲乜

烏 克 蘭 國 會 出 現 武 鬥 場 面   一 議 員 受 傷 送 院

2012-05-25 HKT 12:26

烏 克 蘭 總 統 亞 努 科 維 奇 所 屬 政 黨 的 議 員 , 與 親 西 方 的 反 對 派 議 員 , 在 議 會 內 大 打 出 手 , 最 少 一 名 議 員 受 傷 送 院 。
烏 克 蘭 議 會 討 論 醫 院 、 法 院 和 其 他 政 府 機 構 是 否 准 許 使 用 俄 羅 斯 語 , 亞 努 科 維 奇 的 政 黨 支 持 動 議 , 但 親 西 方 政 黨 反 對 。

李克勤首《決戰草原》用俄國軍歌旋律,得罪波蘭人,搞到國際足協介入,李克勤要道歉。如果佢只係以為首歌得罪波蘭人,咁錯嘞。

喺烏克蘭,用唔用俄文都會搞到喺國會大打出手,你覺得用俄國軍歌喺MV度唔會有問題?係連烏克蘭人都得罪埋呀,大哥。叫李克勤成首歌砍掉重練,咁就差唔多。


3 thoughts on “李克勤知唔知自己膠啲乜

  1. 蘇聯以前壓逼領土下的國民以及鄰國太多,所以攪到神憎鬼厭。
    共匪在香港唱解放軍軍歌,其實我地都應該要求佢地道歉。
    香港自治以後要全民公投,是否立法在公共場所禁止說普通話,禁止殘體字。

  2. He certainly knows what he wants to achieve. Isn’t he in the pro-current HKSAR camp? And as an arm of the current Chinese government, Lee supports China. And this would certainly extend to her current pro-Russia foreign policy.

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.