胡椒噴霧去咗邊?

【本報訊】新界人阻止政府清拆元朗大棠荔枝山莊違規建築的衝突升級。地政總署昨晨與承辦商工人擬進場時,過百村民在場外阻攔,有村民更使用暴力,砸毀工人的車窗,有村民則向工人潑糞。政府和承辦商人員下午被嚇退後,黃昏重整旗鼓,在警方近百機動部隊人員保護下,成功入村度尺,但仍未能展開清拆。記者:馬志剛、李偉民

嘩,玩到潑屎喎,差佬仲唔出胡椒噴霧?喺正常香港統監府門口啲示威集會,一早成棚人對眼食胡椒噴霧食到應,依家班好似好威風嘅藍帽子,點解唔見你地出胡椒噴霧。

證明香港差人同啲官都係欺善怕惡,欺窮怕富之輩,全部都係無用鬼。夠薑唔該同我對住呢班新界佬放胡椒噴霧,咁我話你叻。


One thought on “胡椒噴霧去咗邊?

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.