林奮強乜都唔知,呃鬼食豆腐?

林奮強行政會議申報紀錄

林奮強喺擔任行會成員期間賣樓,本來已經唔恰當,唔理佢條友之前做乜承諾,除非佢將全部財產歸信託人管理,否則已經係insider trade嘅行為,唔刑事都政治不正確。

而林奮強依家最大鑊係,佢條友喺10月22日申報佢賣咗樓,即係好大機會佢知道會出非本港居民嘅買家稅,仲要賣俾懷疑中國居民。梁錦松上鋪「偷步」買家係有白痴之嫌(基本上有疑點俾梁錦松走甩,事實上話佢硬膠係可以有得打,要打刑事有難度)。呢鋪林奮強條友唔獲利就奇,樓宇買賣係無Insider Trade呢種罪行,但行會成員明知機密資料仲做獲利買賣,佢身為公司董事就係一踩中公職人員行為失當呢條界。

我依家想問,梁振英打算點處理?林奮強做咗咁耐trader,一定知好多古惑路數,我都知。但呢啲古惑路數,你做咗行會係唔可以做。


One thought on “林奮強乜都唔知,呃鬼食豆腐?

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.