中國決意鎮壓,香港人就引入外國勢力先發制人

中國走狗宋皇孫:和諧論無市場 中央對港趨硬

政治鬥爭乃權力的博弈與爭奪,每不能分清是非,所謂成者為王是也。現時尚未清楚中央的干預會有多深,市民反彈會有多大,只能說中央已作了最壞打算,預備了軍力應對極大反彈,相信也為應對外部勢力干預作了準備。

作為《經濟日報》其中一位作者,我好清楚咁多年嚟,都唔鼓勵作者用筆者,除非匿名人士代表極高層。我唔排除呢篇文係北京有人放風。

依家中國想點,打算出軍隊殺人?出軍隊殺人,固然等於太子黨金庫玩完,但更大問題係,香港有大量英、美、葡、澳等籍公民。

既然有仆街想開槍,小弟亦唔迴避提出外國勢力呢個問題。喺元旦遊行日,我建議各位揸護照出街,過期BN(O)都殺,澳門嘅,就算葡國護照過期,你嘅葡國識別證都可以。其他國家,護照過期就攞入籍證書跟身。依家情況下,小弟對唔同國籍公民有唔同戰略建議,一旦開槍就走入領事館尋求自己國家嘅保護,迫西方國家做嘢。

1. 美國:請美國籍人士,同唔同意民主倒梁力量都好,都儘量去禮賓府,因為禮賓府近美國使館。
2. 英國、葡國、法國、德國、新加坡:政府總部,如果英國護照,葡國護照,包括BN(O)無法及時去正義道,就衝上統一中心或海富中心嘅歐盟國家使館。

呢篇文扮晒胡系代表,小弟在此警告胡系人馬,唔好亂嚟,香港唔到你咁玩。


13 thoughts on “中國決意鎮壓,香港人就引入外國勢力先發制人

  1. 如果中共打算出軍隊打香港人, 香港人真係要準備獨立.

    我以前都唔buy香港獨立呢一套, 因為香港d政棍水平太低. 不過如果香港有人傷亡, 香港一定要同中共分家.

  2. 多年前在美國一個律師對我講話BN(O)冇政治庇護, 大陸護照就得.

    支那政權=山賊黑幫

    支那賊軍專殺平民等分贓=呢一刻真係屠意高昂

    ———————-
    借場論外

    成日話外國勢力, 呢個外國勢力咪支那囉, 香港啲傳媒個個收受利益或大刑, 同日發生響大陸河南光山縣類似血洗美國康州校園學童嘅廿多名受刀傷學童(蝗語叫: 人員), 單嘢就密密冚冇件事, 反而有人借意轉導輿論批評同樣被血腥籠罩的美國, 難怪martin周不時要自己去發掘消息.

  3. 「 都係無具體策略」……………………美國佬有公佈過點炸廣島咩?
    回正題:
    依家响香港街上無幾多人有呢種意識,連中共班友到底諗緊乜都無去理。依家最重要快啲傳開「帶護照」呢個訊息,要有多啲人做好呢個準備

  4. 我系海外華人留學生 都系香港過去既. 希望今次真系可以推倒港共啦.獨立唔獨立真系好難講因為單單靠香港既能力獨立真系有一定既困難.,但系呢個困難一定比繼續糾扯系中國共產黨主義之下容易!加油啦香港人!!!!!

  5. What about waving Canadian, NZ, and Australian flags.., and perhaps Philippine, Thai, Indonesian, British Raj, and South Vietnamese flags?

  6. edenpastora楊佳:
    BN(O)冇政治庇護嘅原因係因為直至今日,喺西方社會眼中嘅香港特區政府都重係正正常常。如果香港特區政府降呢到西方社會不能接受(例如武力鎮壓和平示威;又或干預宗教自由,即無理打壓法輪功),咁支持BN(O)有政治庇護都唔奇。

  7. Elise, when Singapore was kicked out of Malaysia in 1965, everyone thought Singapore would soon collapse into anarchy without Malaysia’s support, look where they are now (at least before they made the decision to bring in more mainland workers and tourists, not unlike what HK is doing now).

  8. 突然奇想,極端做法,順手去西環門口大叫我係中國人然後燒可籣經,令中東回教外國勢力加入! 哈哈一獲熟!

  9. 好勢頭!中國在港開槍武力鎮壓.台灣立即宣佈獨立!美日韓台澳紐印菲越緬馬新蒙等國家隨即群起圍攻中國!更歡迎俄朝阿巴一同加入圍剿中國解放軍.好現象!好勢頭!

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.