佔領中環係唔應該公開討論

我好少討論佔領中環嘅實務操作,幾乎隻字不提,唔好話報紙,連博客都唔討論。

猛咁潑佔領中環冷水嘅人,特別係姓黃果兩條友,我對佢地係高度懷疑。但支持佔領中環嘅人,大大聲討論實行方法,睇番民進黨建黨歷程嘅通訊保密安排,你簡直覺得呢班友係送死,一樣好有問題。

佔領中環,喺北京諗住走數嘅情況下,係必要,但只能講,唔可以做。有部分人潑佔領中環冷水,都係出自好意,因為依家嘅討論方式係太膠(唔計姓黃果兩條友,果兩條友係名都唔值得提)。甚至未來應該點做,都可以有更大討論空間。

後話:通訊靜默,甚至刻意進行假通訊係軍事行動前嘅基本常識,咁都唔知就唔好搞佔領中環。


6 thoughts on “佔領中環係唔應該公開討論

  1. 在天主教的彌撒裡, 大概有五個時候要信眾幫拖(be with you), 我個人會形容做關鍵時刻, 彌撒完時是這樣的: Go forth, the mass is ended.
    禮儀即生活, 生活即禮儀, 原來神父舉揚果塊餅是真理…………….

  2. 其實看是誰渣旗. 就知會唔會無力化. 河蟹化了吧? 但我想不到有哪個中產出來會有號召力. 而又冇中途著草的前科…

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.