江門核燃料廠取消反映咗啲乜?

江門市民上街反對嘅情況下,江門市政府宣布取消鶴山核燃料廠項目,雖然有可能改頭換面,但都唔係無意義。

江門
江門大批民眾反對核燃料廠

核電其實好多時涉及軍方,或龐大嘅利益,照理老共一定死撐到底,始終核電唔係PX。但呢次連老共都決定退讓,反映咗老共根本無吉士再亂咁鎮壓,只要人一多班友就縮。所以只要佔領中環運動夠疊友,係有機會搏到啲好嘢返嚟,畢竟時間已經唔喺北京果一邊。

照江門經驗睇,曾偉雄聲稱動用警隊亦唔駛驚

喺江門政府宣布投降之後,成日擦錯鞋油嘅曾偉雄,又出嚟死撐壯膽。

警 務 處 處 長 曾 偉 雄 表 示 , 警 方 有 信 心 和 有 能 力 處 理 可 能 出 現 的 「 佔 領 中 環 」 行 動 , 會 留 意 事 態 發 展 , 有 需 要 時 會 出 動 整 個 警 隊 去 處 理 。
曾 偉 雄 說 , 警 隊 處 理 大 型 遊 行 有 相 當 經 驗 , 他 希 望 市 民 能 夠 以 和 平 、 有 秩 序 及 合 法 方 式 表 達 訴 求 , 又 說 在 05 年 世 貿 部 長 級 會 議 時 , 亦 曾 經 以 整 個 警 隊 去 處 理 韓 農 的 示 威 。

呢條除咗白痴,我諗唔到其他嘢形容:

1. 上次WTO,九百幾個韓農佔領灣仔,結果咪玩到成班差佬團團轉,仲要之後係一條友都檢控唔到。

2. 全部差佬出動?咁香港其他地方出現治安問題,你條白痴理唔理先?死擦鞋仔。

所以我好放心去佔領中環,雖然田北俊提出佔領政總係激進好多,因為田生講緊係搞一場政變。

4 thoughts on “江門核燃料廠取消反映咗啲乜?

  1. 佔領中環死因不是中共或者特區搞局,而是泛民正在整死自己,單係提出普選的方案係度自殺。

    有時候真係唔好比國師睇死先得!!

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.