網絡廿三條捲土重來,絕不支持

網絡廿三條好可能喺7月11日捲土重來,據小弟收到嘅可靠消息,政府會喺7月11日再就《版權條例》修訂諮詢公眾三個月。

諷刺689搞網絡廿三條圖片
諷刺689搞網絡廿三條圖片

網絡廿三條再推乃北京旨意

政府依家再推網絡廿三條,當然唔慌有好嘢。照《蘋果日報》消息,北京有可能提早政改,加上689嘅權力越嚟越不穩。依家政府再推網絡廿三條嘅主要目的,好明顯係要消滅互聯網上嘅反對聲音,鞏固689非法政權嘅權力,同埋喺實施假普選前為香港消音。

所以呢次係唔可能支持網絡廿三條,小弟作為IT界選民,亦叫係IT界人士,小弟未知確實條文,但結果條文換湯唔換藥嘅話,小弟絕對唔會支持修訂。

One thought on “網絡廿三條捲土重來,絕不支持

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.