請問袁國強會否檢控陳茂波夫婦

陳茂波夫婦嘅無恥程度,已經去到一個令人髮指嘅程度,睇下照片就知:

陳茂波
長毛向陳茂波抗議

長毛已經擺明當陳茂波係賊嚟追緝,但陳茂波嘅表情全無悔意。陳茂波仲要夠膽死喺立法會講《聖經》行公義,好憐憫嘅金句,真係厚顏到無可預計。

陳茂波夫婦犯緊乜罪

經《蘋果日報》同《信報》嘅調查,依家陳茂波夫婦呢對雌雄大盜,至少犯幾條罪:

陳茂波個人:

《立法會(權力及特權)條例》第18條,向立法會提供假證供
公職人員以權謀私

陳茂波、許步明夫婦:
透過不活動公司收取租金,租金是需要記入會計記錄,而不獲豁免的交易,暪稅和向公司註冊處作失實聲明。

我想問,袁國強資深大律師,會點樣作出檢控決定?呢個狼政府,唔落台仲成世界?

6 thoughts on “請問袁國強會否檢控陳茂波夫婦

  1. 上個主日聆聽福音前的領經是這樣的:

    那保存天主的話, 並以堅忍的心, 結出果實的人, 真有福

  2. Martin, you might as well want to comment on the country scumbag 侯志強’s incendiary comments in defense of Mr Chan.

  3. 陳茂波係唔係中國人呢?
    雖然我個性愚笨,我還記得當年有個義人叫梁錦松,佢偷步買車,就損雙倍錢,表示籤悔。最後偉大光明正直的上帝代表董建華赦免梁錦松的罪惡,使梁錦松上神洲得見京大人的聖容。這件事家傳戶曉,幼稚園必修o架。

    點解陳茂波召喚上帝前唔用雙倍收益救濟窮人呢?唔通佢唔係知青,未接受過規範教育,佢係XX勢力o羅。佢召喚唔到上帝,佢召喚的係黑暗勢力。

  4. 星爷: 我地受够了 你想講什么呢? 從早到晚就對我地「唧牙膏」 你当我地什么 是不是玩我地呀? 要我地发火才行的! 你这些人烂泥一堆 这么贱格的 收皮啦!

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.