起迫害林慧思校董嘅底

林慧思任教嘅學校嘅校董會,係好值得研究嘅,但唔知點解,無傳媒認真幫呢班有份向紅衛兵屈服嘅校董起底。我發現法團校董會其中一位校董呂東明,就係其中一個好有問題嘅校董。

教育局:寶血會培靈學校校董名單

呂東明依家係沙頭角中心小學嘅校長,喺二零零八年獲頒榮譽勳章,呂東明做嘢有幾離譜紀念,喺今年五月,由於佢未有跟私隱條例,向佢任職學校其中一名女教師提供評核報告紀錄,而被人入稟法院。而呢間學校喺去年,獲香港政府封為國民教育先鋒。

蘋果日報:拒提供Miss評核 校長被控

穿灰色恤衫戴眼鏡者為呂東明。根據鹽田網所講,新界校長會為黨委組織。
穿灰色恤衫戴眼鏡者為呂東明。根據鹽田網所講,新界校長會為黨委組織。

鹽田網:沙头角“国民教育基地”开启深港师生国民教育之旅

大家睇到點解天主教香港教區最初反對乜嘢法團校董會,因為土共可以透過法團校董會,以家長或者校友名義滲透各學校,然後去搞國民教育,或者迫害佢地想迫害嘅人。大家見到李偲嫣呢啲人渣後,依家再嚟一件呂東明,土共真係無處不在。

如果大家真係要幫林慧思,一定要起清校董會裡面嘅人嘅底,要佢地付出為中共為虎作倀嘅代價。好明顯,校董會嘅決定係一個幫中共做劊子手嘅決定。而為防林慧思被進一步迫害,第一個要郁嘅校董係呂東明。天主教香港教區亦應該採取果斷行動,換走部分同中共合作嘅修女校董,因為已經有教會被滲透危機嘅存在。

幫林慧思外,對青年關愛協會施加壓力亦好重要。依家已經有明顯證據顯示,燕京啤酒係青年關愛協會其中一個大金主,大家要阻止青年關愛協會呢班紅衛兵作惡,亦要杯葛燕京啤酒,有幫燕京啤酒推廣嘅酒吧亦都唔好去。大家係時候以一個明確嘅態度,向呢啲野蠻人說不,否則香港肯定重演文革,到時仲衰過六七年。而且班蝗蟲搞到移民西方國家越嚟越難,唔係話你有專業資格或一啲財產就可以話移民就移民。香港是我家,清潔土共垃圾齊參加,行動勝於移民。

4 thoughts on “起迫害林慧思校董嘅底

  1. 如何對待壞教友?

    當壞教友被趕(籴)走後會趕去澳門服務市民,佢地滿口仁義,實則共產你荷包,佢地還會多謝香港人俾左條好路數。

    無論你係愛國或者本土,應該幫下自己或者為自己賣命的幹部做好財產保護,好留條後路俾你或者幹部的後人。

  2. 話說林慧思老師已經低調處理

    多謝林老師,相信人民的眼睛係雪亮,人民會多謝你的義舉,多謝你粉醉了寶血會去澳門去大陸搵快銀的陰謀。

    眾人都知香港人上鏡為名為利為金錢,呂東明曝光率仲高過董建華,攞明係計中計,之後搏炒,以退為進,去外地搵真銀搵快銀。

  3. 我從未見過區旗對比中共旗得翻咁細…

    講起黎報警真係有用
    我見過有人掛爛左GE區旗同光鮮GE中共旗
    我報警,結果兩枝旗都唔見左

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.