審計署應該好好鏟起曾德成呢啲粉腸

Screen Shot 2015-01-16 at 4.03.36 pm

為咗迎合X建聯嘅bad taste,再加上曾德成呢條友,除咗宣揚暴動,乜叉都唔識,更何唔好講藝術,香港納稅人成百萬見財化水,搞乜嘢西九文化區,西九無文化區就有香港人份搞。

我覺得呢件事,審計署應該整份報告,審計一吓呢件事相關政府部門,曾德成同當區嘅民賤聯周潔冰議員嘅薪酬應該沒入公帑,以示賠償(最好炒咗曾德成條仆街佢,呢條友除咗夠共,乜都唔識)。但更重要係,對街頭塗鴉,就算用市儈嘅角度,都應該先評估有無藝術價值,至決定好唔好鏟。因為由西方嘅藝術市場睇,有價值嘅塗鴉係價值連城,果啲唔知叫破壞公物,定係送錢俾香港人。

如果可以整到一個塗鴉政策嘅話,我相信唔駛乜嘢西九文化區,留番政總個連儂牆,己經好夠推動文化。

One thought on “審計署應該好好鏟起曾德成呢啲粉腸

  1. 不過連儂牆鏟走又真可惜,渾然天成,再造只會是A貨。凸膠政府同大陸一撚樣,是不喜歡歷史也不懂尊重歷史,他們是黑暗的,喜歡天安門行動; 只有一段歷史經常被挪用,其主要目的是尋找中国人白身份認同,單憑這點我肯能定自己不是中国人。

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.