乜五毛真係好想香港打起獨立戰爭?

本來想喺blog先寫支爆,點知啲五毛妖言惑眾,有啲偽本土派協助散播謠言,我唔可以唔出手

五毛妖文"

五毛妖文
五毛妖文

今日喺強國啲五毛區,同埋部分偽本土派facebook,發現以上偽文章,但成篇文,識吓英國文化,立即識破

1. 泰晤士報嘅網站無呢篇文

2. 保守黨要員有乜政府政策宣示,多數揀每日電訊報發表

3. 英國人寫英文簡潔含蓄,彭定康嘅文風更係陶傑都仿寫唔到,但五毛嘅偽文,英文用字直接而露骨,唔係彭定康style。內文有啲fact直頭係錯到九彩,唔係五毛寫就奇。

4. 咁大鑊,仲唔即刻有傳媒跟,我都會逐句分析,點會變到依家咁。

依家中國人自己炒股票炒燶咗,就想整場戰爭搶香港人嘅錢?係咪中國人好想香港獨立戰爭弄假成真。你夠薑想搶錢,就即管繼續做呢啲小學雞級數嘅事。

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.