毛孟靜堅勇武阻止高鐵撥款,黃毓民言行不一唔知做乜

12788955_10153324263746121_1246689954_o

一場反高鐵撥款大戰,即場試到邊啲人堅勇武,堅本土捍衛香港利益,邊啲人講就凶狠,做就同陳鑑林一樣,無咗啲嘢。

喺下午三點第一次衝擊主席台事件後,財委會繼續開會,講真,大把時間俾議員表演佢地反對高鐵嘅決心,包括示範真正勇武,阻止會議舉行。但結果等到香港時間1839,陳鑑林宣布執行臨時動議程序,唔俾再發言,諗住霸王硬上弓去表決,點知九龍西選區議員毛孟靜(公民黨/香港本土)衝上去,成班保安阻止毛孟靜果陣,就輪到新界東選區議員梁國雄(社民連線)衝上去,陳鑑林知玩唔落去,宣布休會,政府想今日過關嘅陰謀失敗。

第一次黃毓民無去衝,戴住口罩食花生,啲教徒仲有藉口同佢辯護,但第二次咁關鍵時刻,係毛孟靜出去衝,黃毓民去咗邊?第二次關鍵時刻都無去衝,呢個就係知行不一,言行不一,唔知做乜。

我相信香港需要更多堅上去衝嘅議員,所以我唔會改變對梁天琦嘅支持,只不過,九龍西或九龍東喺九月,大家要戴眼識人,把口話去衝,自己身體無去衝果啲,大家應該俾個明確態度俾呢啲人。

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.