陳浩天 無法參選:啟動港獨革命之門

陳浩天-香港民族黨

喺港獨論述上,我同 陳浩天 嘅睇法肯定有好多唔同,只不過,呢次梁振英政府黐線到,明知理據極為薄弱,都要唔俾 陳浩天 參選,就肯定開啟香港獨立革命之門。

其實香港民族黨嘅港獨戰略好簡單,如果可以依據議會抗爭最終可以走向獨立,我可以咁講,香港民族黨唔會玩任何勇武嘢,港獨只會係魁北克、蘇格蘭、加泰隆尼亞等地獨立運動一樣,係和平嘅社會運動, 陳浩天 喺圖上講嘅嘢,非常清楚不過。

但依家香港政府係封晒和平表達港獨訴求,或以港獨之名,尋求更大自主空間嘅門封晒。我喺《蘋果日報》嘅文都講過,呢個將令港獨走向武裝化,亦會引發違反《英中聯合聲明》嘅爭議,香港真係永無寧日。特別選舉度玩嘢,你話呢個唔係違反國際條約,都講唔過去。

小弟真係留名睇天下大亂。梁振英呢次真係令 陳浩天 一戰成名。


發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.