向FINA投訴中國五毛野蠻行為

相信大家仲記得,上次香港人以政治理由噓中國國歌,結果被國際足協罰款果件恥辱。

香港人噓國歌,就被人罰。依家澳洲金牌選手Mack Horton批評吓中國選手,成班現代義和團就圍攻。如果呢班義和團唔需要被懲罰,仲維持乜嘢體育精神,簡直無天理。香港人噓中國國歌係言論自由,但中國五毛係咁欺凌他國選手,就一定唔係言論自由,係挑戰體育精神。

根據國際泳聯現有規章

FINA-Regulation

All forms of harassment, be they physical, psychological, professional or sexual, are strictly prohibited.

依家好清楚,中國網民嘅行為,根本係騷擾,完全違反FINA嘅規章,如果咁樣都唔對付,啲五毛就越嚟越囂張,咁仲講體育精神做乜,呢種行為仲衰過食禁藥。為維護奧運精神又好,為維護香港民族尊嚴都好,都應該寫一封英文信,向FINA正式投訴中國五毛嘅無賴行為。如果讀者係澳洲公民,就更加應該咁做,因為你係澳洲人,作為一個澳洲公民,係有責任喺澳洲國家隊受不公正待遇果陣挺身而出,要求FINA正視呢班五毛。

呢度係FINA嘅電郵地址:[email protected],令中國隊受到處分,大家應該好高興。


發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.