要丙黃毓民無問題,但唔係丙佢住 義德道

相信香港最憎熱普城嘅人,除咗何志光,當推係我黃世澤。只不過,好多人丙熱普城嘅手法,我都係唔多同意,最偏離事實嘅玩法,莫非質疑黃毓民點解住得起 義德道 。

作為一個評論人,要公正、公道、基於事實。成日話黃毓民住 義德道 有問題,實情係,黃毓民作為立法會議員,以佢份人工,佢只要唔係住 義德道 1號或3號,根本住得起有餘。

義德道-1

我係根據差餉物業估價署最新應課差餉租值資料去評估,政府評黃毓民住緊嘅 義德道 單位租值,月租係25000左右。以樓價計, 義德道 15號嘅樓價係 義德道 3號3分1,如果義德道 3號 呎租係80蚊計,以3分1嚟評估,黃毓民住果度租金最多五萬銀,同港島中半山啲豪宅相若,但佢人工成九萬三港紙一個月,咁講真,以佢嘅議員身份,租 義德道 唔應該係罪狀。

所以我請左膠,唔好再用 義德道 嚟打黃毓民,黃毓民只會喺度偷笑。

(查應課差餉租值係要磅水,唔該熱普城中人要轉載都要問過我同磅水,熱血時報咪詐詐諦諦摘錄就當唔駛俾錢,我覺得左膠柒,至寫呢篇嘢,但我對 熱普城 睇法無變。)

月捐模式:






1&1 Hosting


One thought on “要丙黃毓民無問題,但唔係丙佢住 義德道

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.